به گزارش سلام لردگان به نقل از آخرين ،فزايش تعداد گلبولهاي قرمز خون در واحد حجم را غلظت خون ميگويند در اين حالت هموگلوبين خون بيمار بيشتر از يک فرد عادي است.
به اين معني که هموگلوبين بالاتر از 18 در مردان و بيشتر از16 در زنان بهعنوان غلظت خون تشخيص داده ميشود. بيماري غلظت خون به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم ميشود که در بيماري غلظت خون اوليه، توليد گلبولهاي قرمز خون توسط سيستم خون ساز بدن بهصورت خودکار بالاست. در غلظت خون ثانويه، سيستم خون ساز بدن سالم است ولي بيماريهايي مانند بيماريهاي مزمن ريوي، کليوي و قلبي يا تومورها، کاهش اکسيژن رساني بافتي، بودن در ارتفاعات، سيگار کشيدن و زندگي در هواي آلوده موجب افزايش غلظت خون ميشوند.افزايش غلظت خون از اين جهت خطرناک است که موجب کند شدن حرکت خون در عروق شده و خطر سکته را افزايش ميدهد.
برخي از افراد مبتلا به افزايش غلظت خون هيچ گونه علائمي ندارند و در برخي افراد اختلالاتي مانند برافروختگي پوست صورت، قرمزي چشمها، اختلالات هوشياري، منگي، سردرد، خواب آلودگي و گزگز دست و پا مشاهده ميشود.
خارش پوست بهويژه پس از استحمام، برجسته شدن وريدهاي چشم، بزرگي کبد و طحال نيز از علائم شايع اين مشکل هستند. درصورت عدم کنترل و درمان غلظت خون، بيماريهايي مانند زخم معده، دردهاي استخواني و در مراحل بعد نقرس و سنگ کليوي بروز ميکنند. در شرايطي که غلظت خون بهصورت اوليه باشد، درمان از طريق خون گيري و مصرف برخي داروها است.
در نوع ثانويه ميبايست علت زمينهاي غلظت خون برطرف شود. برخي پزشکان روش حجامت را نيز براي کاهش غلظت خون پيشنهاد مينمايند.
در مورد مقايسه حجامت و خون دادن بايد گفت که اگرچه حجامت ميتواند بهعنوان يک روش درماني در بعضي بيمارهاي خاص مورد استفاده قرار گيرد ولي نميتواند در اين مورد، جاي خون دادن را بگيرد. زيرا حجم خوني که در حجامت از بدن خارج ميشود زياد نيست و ما در اين مورد نياز به خارج کردن مقاديري از خون بدن داريم.